رئیس هیات مدیره و مدیر موقت موزه هنر اورلاندو در بحبوحه بحرانی که با یورش افبیآی در ۲۴ ژوئن آغاز شد و در پی آن مقامات ۲۵ تابلوی ظاهراً جعلی منتسب به ژان میشل باسکیا هنرمند و نخستین نگارگر آمریکایی آفریقاییتبار را توقیف کردند، روابط خود را با این مؤسسه قطع کردند.
لودر وایتلاک استعفای خود را از سمت مدیر موقت موزه ۲۵ آگوست اعلام کرد، درست مدت کوتاهی پس از اینکه به عنوان جایگزین الن دیگرافت (که در ژوئن اخراج شد) در این سمت منصوب شده بود.
وایتلاک پیش از این بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ به عنوان مدیر موقت موزه، پس از برکناری گلن جنتل، که با اتهاماتی از جمله ایجاد «فرهنگ سمی» در موزه مواجه بود، خدمت کرده بود.
دیگرافت، مدیر اخراجی موزه ادعا کرده بود که نقاشیهای نمایشگاه «باسکیا» در سال ۱۹۸۲ خلق شده بودند و همان سال به نمایشنامهنویسی به نام تادئوس مامفورد به قیمت ۵۰۰۰ دلار فروخته شد. همچنین این اثر برای بار سوم در سال ۲۰۱۲ به قیمت ۱۵۰۰۰ دلار در یک حراجی فروخته شد؛ این حراجی آثار متعلق به مامفورد در یک انبار بود که به علت ناتوانی او در پرداخت قبضهایش، مجموعه او را به حراج گذاشتند.
اصالت نقاشیها به چند دلیل زیر سوال رفت؛ یکی از آثار که تاریخ خلق آن سال۱۹۸۲ خورده بود روی مقوای یک شرکت حمل و نقل ساخته شده که آن شرکت تا سال ۱۹۹۴ از آن مقوا استفاده نکرده است.
مسوولان «موزه هنر اورلاندو» اعلام کردند، ماموران «اف. بی. آی» یا «اداره تحقیقات فدرال» روز جمعه به این موزه هجوم بردند و تمام ۲۵ نقاشی که به عنوان بخشی از نمایشگاه هنر و زندگی «ژان میشل باسکیا» به نمایش گذاشته شده بودند را با خود بردند.
«نیویورکتایمز» پیش از این گزارش داده بود که تیم جرایم هنری «اف. بی. آی» اصالت ۲۵ نقاشی را مورد بررسی قرار میدهد که به گفته موزه، توسط «باسکیا» خلق شدهاند. این نقاشیها چندین ماه در موزه به نمایش گذاشته شده بودند.
«ژان میشل باسکیا» هنرمند آمریکایی است که در سن ۲۷ سالگی درگذشت. قیمت آثار این هنرمند در سالهای اخیر با رشد چشمگیری مواجه بوده است. هفت اثر این هنرمند که در سال ۱۹۸۸ و در سن ۲۷ سالگی درگذشت، به قیمت بیش از ۴۰ میلیون دلار فروخته شدهاند. سه مورد از این نقاشیها سال گذشته فروخته شدند. اغلب این نقاشیهای گرانقیمت در اوایل دهه ۸۰ یعنی دورهای از فعالیت این هنرمند که از نظر اغلب مجموعهداران ارزشمندتر بوده است، خلق شدهاند.
۵۷۲۴۵
Comment ×